понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 67

Категорија: Рамбо поручуе

  Коледе дете

  Се излежаам некња дома таман разбуден и одмарам мозак од новогодишниот џумбус буљејќи у плафоњерката како млад... Повеќе

  Квасец за цицки

   Седам некња дома поред термото, завален као стар мачор поред ќумбе и завиткан у ќебе као реуматичен пензионер... Повеќе

  Петти елеменат

  Седиме некња дома кај другар ми Стево-Стипса, делкаме вруќа ракија, рано посабајле, чуриме по еден тутун и разглабаме... Повеќе

  Фатална опсесија

  Стојам у вторникот со се сите пензионери и цела социјала на аутобуска,  и док чекам да ми дое 57 – мица, осеќам... Повеќе

  Производ од количник

  Седам некња така сам дома, бутам ДВД у видео плеер со најново “цртано филмче” шо се мењав со маалскиве копиљаци... Повеќе

  Јади бурек

  Стојам некња нешто пред полноќ на семафорите кај стара рампа и док чекам да ми се упали зелено, увелико размишљам... Повеќе

  Џандар збира

  Седам така некња сам на шанк како соло – дринкер кај Столе – „Столичнаја“ у маалски кафиќ, ја докрајчујем задњата... Повеќе

  Трето полувреме

  Седам некња така дома, читам спортски новини и се нервирам због ова срањава шо ни се дешаваат у фудбалска репрезентација.... Повеќе