четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 14

Елена Стефановска: „Whatever will be, will be“ од Дорис Деј

romance-on-high-seas9

Дорис Деј е американска актерка, пејачка и борец за правата на животните. Својата кариера ја започна како пејачка во бенд во 1939 година, а неверојатен успех доживеа после хитот од 1945 година „Sentimental Journey“.

Таа беше прогласена за една од најпопуларните пејачки на 20-тиот век.

Во текот на нејзината актерска кариера Дорис се појави во 39 филмови, а во музичката кариера има снимено 31 албум. Нејзините песни често се наоѓаа на врвот на светските топ листи.

nass

Водителката Елена Стефановска токму една песна од Дорис Деј ни посочи како своја омилена:

Ја обожавам „Whatever will be, will be“ (Que Sera, Sera) затоа што е безвременска. Секогаш кога ќе ја слушнам се потсетувам дека не треба да се разочаруваме и со мирно да ги примаме нагорнините и падовите кои ни ги дава животот. Затоа што сепак – не знаеме што ќе биде утре, треба да го живееме сегашниот момент и да бидеме среќни со тоа што го имаме. Сега во овој момент нека ни биде убаво на сите.

Whatever will be, will be“ (Que Sera, Sera)

When I was just a little girl,
I asked my mother, “What will I be?
Will I be pretty? Will I be rich?”
Here’s what she said to me

“Que sera, sera
Whatever will be, will be
The future’s not ours to see
Que sera, sera
What will be, will be”

When I grew up and fell in love
I asked my sweetheart, “What lies ahead?
Will we have rainbows day after day?”
Here’s what my sweetheart said

“Que sera, sera
Whatever will be, will be
The future’s not ours to see
Que sera, sera
What will be, will be”

Now I have children of my own
They ask their mother, “What will I be?”
Will I be handsome? Will I be rich?”
I tell them tenderly

“Que sera, sera
Whatever will be, will be
The future’s not ours to see
Que sera, sera
What will be, will be
Que Sera, Sera!”

#Коментари