четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 13

САЈБЕР СЕКС

Ме среќаа некња еден пријатељ у град и ме гуши со прашање, дали е све вистина она шо го пишуем у Рамбо? И уше не ни завршил со прашањето, ја као из топа му одговарам: Абе, да ти кажам, ќе мислиш дека те заебаам..  и почињам да му причам најситни детаљи. Чоекот  почна  да ме глеа онака забезекнут и након пар минути ми вика: Ај  бене е могуче!

Screenshot (25)

Епа, шо кој  таков ме прашуеш, коа не ми веруеш? –  му го плеснав ја онака на прва у лице и  док уз пријатељски поздрав го остаив целиот збунет малце да размишља, му ја кинисав накај сестра ми на гости. И таман стигнав,  коа ете ти ја она на врата, на искачање, јер хитно ја викнале на работа. Ај коа сум више дојден си викам, ќе пијам едно кафе  да не биде дека џабе сум арчел пут и кинел кондури до кај неа. Влагам у кујна, стаам тоа ѓезвето на плинското, коа низ тоа антрето  слушам некои гласои, смеење, весел детски џагор ! Влагам у дечја соба и на тоа ганц новиот комјутер – ултра гејминг едишн, ги затекнуем малиот  на сестра ми и копиљот на комшиката Ива Индиго, како нешто рчкаат по тоа тастатурата, се шушкаат меѓу себе и се кикотат као зелени.

Screenshot (7)

Шо игрица играте бе шо е толку смешно,   да ви ибам тоа копиљаната? – ги прашуем, а они, полусрамежљиво ме гледаат  онака под око и двајцата у глас ми викаат: Не е игрица , бе Рамбонего сајбер секс

Screenshot (11)

Ги седнуем ја да ми објаснат подетаљно шо ќе да е тоа, а клинчураанава ми кажуе дека симињаат „мрсни фотки“ од Интернет и уз  исто таква одговарајуќа порука му ги испраќаат преку  такозвана „вруќа ред хот фејсбук линија“ на „непознато другарче“ и  након тоа чекаат да добијат од него повратна информација уз одговарајуќи одговор! Со слика и коментар, нормално!

Screenshot (10)

Ги глеам ја онака сумњичаво прашујќи се у себе, да не ме работат мене као бавча децава, и не могу да веруем  на шо го губат времето денешниве пионери!?  И доека си праам ја така бајрам со умот, клинциве више искачаат од соба и ми викаат дека идат на пола саат до кај едно другарче да земат некој  диск со програми шо им требаат, а успут ме упозорујат дека оставаат све укључено као шо је и ништо да не пипам, да не нешто им заебам, јер чекаат  одговор!   И доека размишљам како ја утре ќе васпитавам деца оваков дигитално неписмен и технолошки заостанат, отвара некој врата и без упозорење упаѓа унутра прашујќи:

is

Комшике, малиот мој уште ли е  кај вас? И без да свртам поглед уше по гласот одма ја познав   Ива Индиго, стара љубав од студентски дани. Коа ме виде онака целата изненадена, почна да ме прашуе, па добро  кај сум, шо праам, шо ме нема да навратам… И док со мене се поздравуеше, дискретно осетив како и задрхти десна рука. А, памтам као денес каква брзопотезна рука имаше коа ќе го земеше у рука… Мислам пенкалото да пишуе. Док у прва година покушааше да студира новинарство, ја као поискусен у она време прво ја учев како се куца на куцаќа машина, а након тоа и  како се праат… добри статии. А, знаеш како е: свака школа се плаќа! А успут и близина чини своје… па еден ден коа сум ја растртил на тоа бирото поред куцаќата машина…  И све така до денот док не ја укеба тој нејзинииот, шо једино шо знаеше у живот, е како се праат… глупи деца. Наравно, метнати на него! Јер генот на глупите е јачи и увек преовладуе!

Screenshot (28)

После она ми причаше како тој ден два саати го убедуела дека, газето и е плаво због тоа шо и пуштаат фармерките. А, уствари сиротата, доека претходно заеднички сме утврдуеле знаење, онака качена на работното биро, не ни приметила дека седи врз индигото.

Screenshot (23)

Него,  доека ја така замислен одлутав у боља прошлост со тоа паметот, незнам како се деси, али госпожава за трен ока ме врати у… лепша будуќност. Или боље речено, у слатка реалност. И доека она набрзина скида све од себе, а Бога ми и од мене, ја некако по инерција, фаќање нејзе под мишки и качуење право на… биро! Након 15 – минутна брзопотезна партија, она уз дубоко жалење констатира дека мора да си оди, јер муж и само шо не си дошол од работа, а и децава може секој момент да улетаат. Успут,  ме прашуе шо не навраќам на гости почесто, док ми поручуе да и го пратам малиот дома на ручек, штом се врати.

Screenshot (29)

И таман истрча кроз врата, ете ти ги након пар минути внук ми и синчето и, со тоа цедињата и уесбеата у рука, упаѓаат у соба, бутаат еден диск у тоа ДВД – ромот, коа… Одеднаш малиот на сестра ми и ме прашуе:

Абе вујчешо си праел на компјутеров, шо е вака влажна тастатурава? Па нели ти реков ништо да  не пипаш!? 

Screenshot (12)

Види вака, да ти кажам, нема да ми веруеш – му викам ја. Праев сајбер  секс!    

Ај бе Рамбо не не заебаај – ми вика малиов на Ива!

Него, стварно кажи шо мајка си р’чкал на тастатурава?  

Screenshot (19)

Мајка ти ја р’чкав! – си викам ја у себе, и му одговарам: Знаеш уствари шо праевПраев Рамбо поручуе – да ви ибам тоа копиљаците, си мислам у себе .

И  шо кој таков  ме прашуетекоа ништо  не ми веруете?!

#Коментари