четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 53

Глушец у рупа

Стануем некња околу пладне од спање после тешка пијанка целиот у бунило, онака скршен као да ме бапнал шлепер и се спремам да претрчам до трафика да купам нешо за читање, коа утрчуе внук ми помалиот у соба со тоа таблетот у рука, и ме прашуе шо и праи овој чичково на теткава?

ipad-porn-girl

За да го откачам да не ми досаѓа, одма сваќам на шо мисли. Му го дрпнуем  тоа таблетот од рука, глеам барајќи нови игри налетал на некој порно сајт, а ја го бришам и му викам: Ништо нарочито бе вујче! Чичково утеруе глушец у рупа!

Screenshot

Затим ја нагрнуем тоа монтката, ги натегнуем гојзериците на ноги и правац – новинарница! Стигнав пред тоа бутката и таман почнав да ги разлистуем списанијата у дилема шо да купам, коа кроз тоа шалтерот некој ме ословуе: Се извинуем, Вие да не сте Рамбо?

Дигам глаа и док праам напор  да ја дешифрирам дотичната персона, ја загледуем у  тоа сифоните – комада два, модел Доли Партон у најбољи дани и и узвраќам одговор со питање: Извини, а ти да не  си можда Бригит Нилсен шо толку се интересираш?
15027_NpAdvHover

Коа она почнуе да се кези и онака кроз осмех љубазно ми кажуе: Неееенего Жане -„Жвала“ и ми објаснуе дека ме препознала од сликите од табло, шо пред некој ден ги глеала кај братучетка и. И така, откоа разврзавме лаф – муабет, разбрав дека она уствари и е прва братучетка на  Верче -„Вратило“,  шо на времето беше зацопана у мене док заедно идевме на  гимнастика у спортско друштво Партизан 4. А, сеа као предаа физичко у осмолетката у Ѓорче 2. Јебо те, коа ќе ми текне шо егзибиции цуцлата моеше да изведе… Прескок, ѕвезда, стој на руки, затим мост и шпага, па малце на вратило, малце на разбој…  и све тоа као циркуска јахачица, у 69 пози без да се симне… од “коњот без ручки“, наравно!

nikolina-pisek-vidoje-ristovic-nemanja-pancic-1402688536-515319

Него, ја договарам ја малава да ми чува весници, јер вечерта штом искочат доаѓам по нив. И таман у ситни сати  на враќање од град се прибирам дома, проаѓам поред трафика, коа таму, само шо ги растовариле новините. И док ги листам онака на брзинка за да дознаам кој кого сјебал у држаава у задњиве 24 часа, девојчицава ме кани да влезам у тоа трафиката од два квадрата и почнуе да  ми раскажуе како више пола година се бави со новинарство, али откоа некња паднала пред професорот, почнала да работи у трафика.

 srbija-stampa-novine-vesti02

Кај кој професор си паднала? Кај Живче – „Зрикавиот“ на теорија? – ја прауем ја забезекнат!

Неееенего, кај  Коле – „Колпортерот“ на сред раскрсница! И тоа се испружив на фаца на тоа мокриот асфалт со пуна торба весници и си го шинав глуждот, па због тоа сеа ме стаија на сигурно – ми објаснуе бонбонава, и ми раскажуе како чоекот уствари и бил класен у трговачко, али због мала плата, више година дена организира колпортерска мрежа  као допунски рад, а од пред пар месеци ја купил и трафикава на кредит, со перспектива да се шири  и по други населби у градов.

Него,  док така замуабетени се стискаме у тоа двата квадрата, не знам како, али у еден момент се деси да и се најдам на малава меѓу бутки у сред бутка. А, знаеш како е: у бутка нема утка!

Screenshot (1)

Брат, коа сум ја разгузил поред грејалица на тоа реминтендата од вчерашниот број, распослана по патос… Прво прсно, па затим леѓно… а од лошиот квалитет на тоа штампата, чим малце  се запотила,  на газенцето и се прекопирал текстот од задња страна. Па у тоа темницата, ем и ординираш по меѓуножје док река природни сокови и течат, ем се информираш шо пишујат тоа сорософилите  у Слободен печат!

0

И таман да свртам страна, коа одеднаш слушам продорен мушки глас: Стој или пукамСрипуем као попарен, спуштам туѓи ноги од рамена, дигам свои руки у вис и таман да кажам: Чекај  бе, не пукај да ти објаснам...“ , од таму слушам упитно драње:

Добро бе, на мој ли реон најдовте да обијате трафика?

И док онака затечен со една рука на новинаркава и запушуем уста да не вришти, со другата се подигам за тоа шалтерот, коа таму шо да видам: џандар ги построил внук ми и уше пар копиљаци и ги тера све да признаат, док они усрани се тресат од страв и д’ткајќи му викаат:

Screenshot (3)

Не бе чичко, жими мајка ништо не крадевме. Само ѕиркавме низ тоа стаклото за да видиме како се утеруе глушец у рупа!

 

#Коментари