четврток, 21 септември 2017  |  Вести денес: 66

Кому момците од Некст Тајм му ја посветија песната „Ја излези Ѓурѓо“?

ig4i1m40

Песната која групата „Некст Тајм“ ја снимија по подолга музичка апстиненција е со посвета на многу важна личност од нивниот живот.

Обработката на „Ја излези Ѓурѓо“ е дел од проектот на групата Некст Тајм кој ќе биде составен од македонски народни песни кои никогаш досега не биле испеани. За неа е снимен и прекрасен спот, кој ја покажува Македонија во сета своја раскош и убавина.

Убавата стара народна песна ја препеаја поради една многу важна личност од нивниот живот, својата баба по татко Ѓурѓа Филиповска. Сега ќе чекаме да видиме што ново ќе излезе од работилницата на браќата Филиповски, бидејќи првата преработка беше одлична!

Еве ја баба Ѓурѓа:

3to4jknh

 

#Коментари