четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 13

Емоција: Кога невестата ќе се збогува со мајката – „Черешна се од корен корнеше“

Еден од најемотивните моменти е кога невестата се збогува со своите родители поточно со мајката!

Во Македонските свадби, познато е збогувањето на невестата и барање благослов од мајката проседено со познатата песна ,, цреша се од корен корнеше,керка се од мајка делеше” нема невеста ниту мајка да не запалаче на овие зборови отпејани токму во оваа песна.
Но во последно време се нагаласува на свирачите да не ја свират песната бидејки буди многу емоции и тажни моменти каде доведувадо опаѓање на свадбената атмосвера.

Еве неколку емотивни слики при разделба:

emotional-mother-of-the-bride-photos-20100911-001  emotional-mother-of-the-bride-photos-20120428-008 emotional-mother-of-the-bride-photos-20120511-009mother-of-the-bride-brinton-studiosmother-of-the-bride-dress-ideas-real-weddings-ritz-carlton-dana-point mother-of-the-bride-greer-g

#Коментари