четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 13

ВИДЕО: Море сокол пие вода на Вардарот

Screenshot_1

МОРЕ СОКОЛ ПИЕ ВОДА НА ВАРДАРОТ

Море, сокол пие вода на Вардаро.
Море, сокол пие вода на Вардаро.
Јане, Јане ле бело грло.
Јане, Јане ле кротко јагне.

Море, ој соколе, ти јуначко пиле
Море нели виде јунак да премине.
Јане, Јане ле бело грло.
Јане, Јане ле кротко јагне.

Јунак да премине с девет лути рани.
с девет лути рани, сите куршумлии.
Јане, Јане ле бело грло.
Јане, Јане ле кротко јагне.

А десета рана со нож е прободена.
А десета рана со нож е прободена.
Јане, Јане ле бело грло.
Јане, Јане ле кротко јагне.

Александар Сариевски (ver. 1)

Александар Сариевски (ver. 2)

Александар Сариевски / Николовска

Тоше Проески

Филип Божиновски

 

#Коментари