четврток, 21 септември 2017  |  Вести денес: 66

Арома ди ваџинале

Седам некња дома, глеам рукомет и дупло се нервирам ем шо губиме, ем  шо на секои две минути на најинтересното ме сецкаат со реклами на Вип-от од типот: „Јави се јужна“! А они станујат од трибини и со дигнати руки у вис у еден глас и викаат: „Немаме мрежа“!  И едвај дочекав полувреме, коа за промена у очи ми паѓа една од тоа другите економско пропагандни поруки. Вика: „Со новите хигијенски  влошки  со крилца, ќе се осеќате чисто и суво“!  Јеботе кој  апсурд! Глеам  вака, се чудам  и не им веруем на роѓените органи… за слух и вид бре. Па, дал је могуќе некој  да смисли така глупа реклама!?

Screenshot_10

Јер пази ваму: Као прво, кој  тоа видел, крилца да се монтираат меѓу женски батаци? Никој наравно, јер секоја “кокошка“ више има крилца. А, ако више нешто треба да држи  меѓу  копани, држи по некое јајце! Или боље речено, задовољно чучи на нив! Па макар биле и туѓи! Као друго, свака културна риба у свет, веома добро знае, дека коа ќе и дое денот  за “рибља чорба“, то јест, да и плати “данок у крв“ на природата, нема шанси да се осеќа “cool and dry“, или боље речено мртва ладна и… сува, таман секоја вечер да пие по три дијазапама седејќи на вреќа памук меѓу ноги. Уосталом, риба не е  риба, ако не е влажна! Како зашто? Па, као и свака риба: тешко плива, ако средината и  е сува! Него, ај тоа суво – и некако, али она чисто – тотално ме збунуе! Па, ја од лично искуство у неколку наврати поуздано знам дека хигијената уопште не е правопропорционална со месечниот циклус, као шо поедини апстиненти тврдат од незнаење!

Screenshot_7

Јер, имало пар доживљаи, коа  кај цуцлава од крводарителство немало  ни трага ни гласа, па опет, сум морал да ја….  љубам со стаена пластична штипка! Не, не со штипка на ногавица, јер ја у такви, радосни тренутци, точакот одма го паркирам до прво дрво, а пантолоните редовно ги соблекуем, него со штипка на нос! Збирам  храброст, пуштам  да свири Крис Реа, зажмуруем за да не глеам шо глупост праам, зиам дубоко ваздух, привремено престануем да дишам за да потиснам нагон за повраќање, исплазуем јазичина као у она време коа у петто одделење и се кривевме на наставничката по хемија и почињем  да ја  работам као сладолед у корнет. Или боље речено, као лижавче! Е сеа, заудара, али така налага работата. Мора се! А, што се мора не е тешко. Па шо мислиш, на комуналциве или на ѓубреџиине полесно им е?  Па опет никој од нив не умрел.

Screenshot_8

Уосталом  шо те чуди, па Томе – Творот  на таа фора ем напраи пара, ем си  најде жена свог живота, година дена гуслајќи ја Цица – Гица, ќерка му на Крле – Крмакот, шо имаше фарма за гудиња у Новоселски пат! До душа, Творот така и го доби надимакот, али шо има везе.  Па, ако за добра свиња нема лоша помија, за добар твор нема прљав двор! Помија,помија, важно го здомија! Макар праел дечиња у кочина!

Sylvester_Stallone

Е да, ама откоа напраи и кеш, на жена му и отвори парфимерија “Фреш“, у  Ново Лисиче, будало! Чоекот комплет смени манири, али не и навики. Па коа го научија тоа раперите од Ново Лисиче, го заглавија и спонзор на песната  да им биде. Ако не веруеш еве слушни:

Али рука на срце брат, шо е право – право,  имало и обратни случајеви. Шо е поменструална, да е  посексуална! Е, у  тој  случај ја добијам крилца, па почињем да облетуем околу неа као лептир, за у даден тренутак, да почнам да ја “боцкам“ као оса! Море као стршлен! Јер ондак, едно е сигурно: колку и да ја боцкаш, нема теорија да ти отече… У стомак, наравно!

Screenshot_9

А, што се тиче хигијена… Па  на свака будала  и е јасно дека сексот може да биде прљав, једино у случај, коа  након тоа шо ќе  отидеш со неа у кревет, не отидеш под туш! И евентулно не измиеш зуби! Све остало, е чисто као суза! А, мене обично сузи ми идат само у два случаја: коа мајка ми љушти кромид и коа ќе ми се трефне да налетам на “арома ди ваџинале“!

#Коментари