недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 37

Само Кембриџ знае… зошто?!

Наставната програма по Кембриџ во македонското образование влезе на голема врата. Децата треба да учат по современи наставни методи, кои ги практикува обединета Европа и целиот напреден свет. Та Кембриџ не е мачкина кашлица нели?

Screenshot_6

А таму маематика за четврто одделение и во неа таблица на множење. Во учебникот се е исто како и кај нас освен…

12144695_1035933806439553_7383241287538749400_n

Освен 6х9… Кај нас како и насекаде = 54, освен во Кембриџ. Кај нив е за 2 повеќе! Или:  6х9=56!

Only Cambridge knows… why!?

 

#Коментари
[fbcomments]