четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 56

Мис добра душа

fhd994TS_Sylvester_Stallone_022

Сурфам пред некој ден на лаптопот по тоа социјалните мрежи, коа коа читам модно студио незнам кое, годинава опет  ќе  бира мис на не знам што! Мајку му, коа чоек боље ќе ги погледне тоа лепотиците, одма констатира дека по логика сите би требало да ги сведе на еден заеднички именител: лепота! Само шо овие нашиве уместо да зрачат со лепота, зрачат  као Чернобил. Али, ако некој мисли дека мисица се стануе само врз база на визуелна перцепција на постоечите пропорции, гадно се заебал. Јер, поред естетика, у (пред)игра се и остали природни и опшествени науки, као: социјална грижа, биологија, хемија, психологија а Бога ми и поедини спортски дисциплини! Брат и  таму се полага пријемен и тоа бетер него на било кој факултет! И тоа ем екстерен, ем интерен тест! А пред изборот за мис, кандидатката  мора да пројде и кроз предизборна кампања. Као да ја бираат за претседник државе, а не за Мис на “Свирипичино“. Али тоа ти е!

Screenshot_39

У предизборна кампања,  као прво следуе упознавање на секој член од жирито со секоја кандидатка поединачно, у четири очи, због боље остваруење на социјален контакт. Оние шо ќе пројдат квалфикации, идат у други круг, кај шо главен адут  за да идеш даље е такозвани третман за телесни контакти у кој жирито влегуе у биолошка фаза  на разматрање на дотичниот субјект по принцип: не само очима, него и рукама, за да не се деси да му промакне грешка. Јер општо позната е изреката дека: “Ако око лаже, додир не лаже“. У осталом, не џабе се вика: Еднаш пробано, као сто пути видено!

28

Следеќи корак е уствари една такозвана спортскорекреативна дисциплина, звана еротски алпинизам.У широките народни маси е ушта позната и као качуење на живи субјекти, или популарно наречена: освајање венерини брегови, при што  преставникот на жирито мора да поседуе моќ  расуте пажње, за да праи две ствари истовремено: на дотичниот субјект да му обеќева брда и долини, а у исто време  да ги истражуе и осваја нејзините,  со што тезата: Што се јава, не се дава, аутоматски се заменуе со друга:  Се јава све шо ти дава! И тоа одма.

Screenshot_38

На крај, за да може да се пласира у финале, на будуќата мисица и преостануе само да го пројде завршниот испит од пенетрирачка природа, тесно поврзан со  хемиските процеси, стручно наречен: ревирзибилна , т.е. взаемна размена на флуиди, у кој доаѓа до меѓусобно мешање на поедини телесни течности и тоа: на почетокот, за време и нарочито у завршната фаза на процесот, при што најчесто доаѓа до бурна реакција од страна на едниот или обата субјекта. Чиста хемија! Факат е дека уколико дотичниот субјект  кој претендира на титула, ги понови истите радњи више пути со одреден член на жирито или еднаш, али со шо поише членови на жирито и претставници на спонзорите, веројатноста  за освајање на круната рапидно и се зголемуе. Или просто кажано, што више го обработи клиентот, то и е веќи коефицијентот! Као у кладилница. Освен ако некој шо и е 100% сигурен, не ја сјебе. На кец у кец!

kristy-althaus-nude-photos-10

Е, сеа, така однапред, а Бога ми  и одназад припремен, дотичниот егземплар е 100 % спремен за ревијално – комерцијална презентација, која за онаа шо покажала најбољи резултати у припремите, дефилирањето по писта е само чиста формалност.

manekenki

Види бе брат, све е просто  као грав. Шо мање ги одбијаш, то више добијаш! Или за да бидеш Мис со дијадема на глава и лента околу гуша, мора да имаш  добра душа!

 

 

#Коментари