вторник, 17 октомври 2017  |  Вести денес: 0

ПИЈАНИ ИЛИ НЕПИСМЕНИ ГИ ПИШУВААТ УЧЕБНИЦИТЕ? Можно ли е да има ваква грешка во Буквар?

bukvar_deza_22322

Во разни учебници се среќаваат случајни, мали грешки, но секогаш има некој кој треба да се бави со корекција и да се прегледа повеќе пати.

Оваа фотографија е актуелна на Твитер, а потекнува од Србија. Станува збор за букварот за прво одделение, во кој под буквата Б е даден очигледен пример за нејзино користење, во зборот ПОМОРАНЏА.

Ако е вистина, секоја чест на авторот, одлично им објасни на децата, а ако е Твитер шега, успешна е. На сите ни се згади.

maxresdefault

#Коментари
[fbcomments]