вторник, 17 октомври 2017  |  Вести денес: 57

(ФОТО) Ревија на македонски носии од ризницата на „Танец“!

Неделава Ансамблот на народни игри и песни на Македонија –„Танец“  во музејот на Македонската борба одржа ревија на народните носии од својата богата ризница.

Пред присутните беа презентирани 47 машки и женски македонски носии кои пропатуваа низ целиот свет за да го претстават белегот на македонскиот фолклор. Во продолжение погледнете ја ревијата од овој несекојдневен настан:

 

#Коментари
[fbcomments]