вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 22

Во Маврово паднаа 74 сантиметри снег

Утрово со мерењата на УХМР во 7 часот можевме да ја добиеме вистинската слика за тоа каде колку снег наврнал. Очекувано, планинските мерни места во западниот регион се оние кои акумулираа најголема снежна покривка.   Еве ги мерењата:

mavrovo-sneg-4-e1355070532447

26 cm     Крива Паланка

40 cm     Тетово

65 cm     Пожаране

74 cm     Маврово

52 cm     Лазарополе

20 cm     Охрид

8 cm      Претор

21 cm      Битола

14 cm      Прилеп

18 cm      Петровец (Скопје)

27 cm      Ѓуриште

17 cm      Штип

10 cm      Виница

12 cm      Струмица

23 cm      Берово

Врнежите денеска ќе бидат далеку послаби од вчерашните и не се очекува значителна промена на снежната покривка од онаа која денеска е забележана.

Извор: Курир

#Коментари