среда, 20 септември 2017  |  Вести денес: 74

Кои се најсимнувате Apple апликации за 2016 година?

Компанијата Apple објави соопштение за успешноста на нивните софтверски продукти во 2016 година, во кое се откриваат најсимнуваните мобилни апликации од App Store за изминатава година.

 

„Pokemon Go“ и „Super Mario Go“, првите обиди на компанијата Nintendo за внесување на своите ликови на Apple уредите, завршија успешно – и двете апликации се меѓу најсимнуваните апликации нa Apple во 206 година.

На врвот е „Pokemon Go“, културниот феномен што беше најсимнуван годинава, а зад него е „Super Mario Go“. „Super Mario Run“ е исто така една од најпреземаните апликации на Apple, која беше и најсимнувата апликација на католичкиот Божиќ и на Нова година.

Во топ десетте најсимнувани апликации за 2016 година се најдоа и Prisma, Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat With Kayla и djay Pro.

извор:кајгана

#Коментари