четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 55

Потег за медал: Од делото на Боки 13 ќе ви се стопи срцето!

Во овие зимски и ледени денови, кога температурата достигнува и до – 22 степени, Боки 13 направи дело за почит.

Трогнат од приказната за господин Стево кој гладувал и смрзнувал на ладното, Боки 13 се реши да му пoмогне. Тој најде стан за овој шеесет и осумгодишен бездомник каде ќе може доинствено да живее.

Јас одлучив да се погрижам за господин Стево, да има пристоен живот, да се вдоми во топол дом, да има храна и да го продолжи својот достоинствен живот, напиша Боки на својот фејсбук профил.

Боки прво беше на местотото каде живеел бездомникот, но бидејќи господин Стево не бил таму, Боки беше упорен, го бараше и го најде

Насмени лица, се радуваме од срце. Од овој ладен подрум, чичко Стево ќе го однесеме да преспие на топло, а потоа ќе го вселиме во топол стан каде без да гладува и мрзне ќе го продолжи својот живот, напиша Боки на социјалните мрежи.

 

#Коментари