вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 42

Три знаци поради кои мислите дека сте заљубени, а не сте!

Дали знаете да ја препознаете љубовта? Често се дефинира како чин на задоволување на емоционалните потреби и како интензивно чувство на блискост помеѓу две личности, но љубовта тешко дека може да биде сместена во било каква дефиниција.


Затоа, често знаеме да ја помешаме љубовта со заљубеност, флерт или пријателство, или да останеме збунети поради сите овие чувства. Ова се трите знаци кои покажуваат дека (сеуште) не се работи за вистинска љубов:

1. Забава

Ако со некого ви е постојано забавно, не значи дека сте заљубени, а личноста која ја разбира вашата смисла за хумор понекогаш може да биде само добар пријател.

2. Пеперутки во стомакот

Наспроти општото мислење, таканаречените пеперутки во стомакот не се секогаш знак за љубов. Можете да ги добиете и кога ќе си купите нов пар чевли или кога ќе победи вашиот омилен фудбалски тим. Погледнете подлабоко во вашите емоции.

3. Страст

Феноменалниот секс не гарантира љубов. Сексуалната хемија и компатибилност се едно, а кроток, добар и искрен човек вреден за вашата љубов е нешто сосем друго.

Извор: ЗаЗабава

#Коментари