сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 31

Свинска пача зачинета со неписменост…

Секоја зима пачата е неизбежен дел на трпезата, особено кај повозрасните генерации ама пача не е пача, ако не е направена од свински нозе.

На пазарите и во излозите на продавниците не ретко можеме да прочитаме шокантно неписмени реклами за тоа што имаат како понуда, а овој пат една месарница ја понуди најважната намирница за оваа традиционална закуска, но зачинета со неписменост.

Кој разбра -разбра, па си направи пача од „ноги“!

#Коментари
[fbcomments]