четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 12

За македонЦката писменост на новинарите (фото)

Ако помисливте дека печатни грешки има само во учебниците, сте се излажале.

Се поголеми печатни грешки има и во медиумите, без разлика дали се електронски, печатни, интернет… медиуми!

Па така, случајно наидовме на печатна грешка во дневното издание на Вест.Наместо ТРЕНДОВИ, пишува РЕНДОВИ.

Секако, кој работи тој и греши.

#Коментари
[fbcomments]