четврток, 21 септември 2017  |  Вести денес: 66

Пролетта пристигна порано во едно јапонско гратче: Милиони цветови и романтика! (фото)

Пролетта дојде порано во градот Kawazu во Источна Јапонија. Малото гратче лоцирано блиску до Токио е познато по тоа што има 8.000 насади јапонски цреши и секоја година во февруари привлекува милиони туристи.

Ова дрво типично цвета кон крајот на март и почетокот на април, но само во ова гратче тоа се случува порано и носи романтична атмосфера.

#Коментари
[fbcomments]