сабота, 23 септември 2017  |  Вести денес: 36

Табелa: Колку килограми треба да имате според вашата висина, тежина и градба!

Идеална тежина е тежина која што е оптимална за вашето добро здравје. Ако си се допаѓате себеси со таа тежина и добро се чувствувате – тоа е одлично.

Трендот за слабеење  веќе се става под знак прашалник, па луѓето се сомневаат во неговата исправност – која е нивната нормална тежина и дали со таа тежина се задоволни.

Постојат различни табели за односот на висината со тежината. Оваа табела се разликува од онлајн-калкулаторите кои ја пресметауваат идеалната тежина: таа е наменета за лекарите специјалисти, за да можат точно да го пресметаат односот на висината и тежината кај здрав човек.

На следната страна погледнете ја табелата:

tabb

извор:република

#Коментари