понеделник, 25 септември 2017  |  Вести денес: 67

ФОТО: Вардарци одликувани со „Медал за заслуги за Македонија“ од претседателот Иванов

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, денеска ги одликуваше членовите на ракометниот клуб Вардар со „Медал за заслуги за Македонија“, а на ракометниот клуб Вардар му го додели признанието „Повелба на Република Македонија“.

Членовите на РК Вардар се одликуваат со „Медал за заслуги за Македонија“ за постигнатите врвни резултати во ракометот на домашен и на меѓународен план, а особено за спортскиот подвиг, освојувањето на титулата европски клупски шампион што е од исклучително значење за Република Македонија и за нејзина афирмација во светот.

Признанието „Повелба на Република Македонија“ на РК Вардар се доделува за постигнатите исклучителни резултати во ракометот на домашен и на меѓународен план, а особено, освојувањето на титулата европски клупски шампион со што се дава значаен придонес за развој и за популаризација на овој спорт во земјата и за афирмација на Република Македонија во светот.

Од РК Вардар на претседателот Иванов му подарија дрес.

Извор: Курир.мк

#Коментари