вторник, 17 октомври 2017  |  Вести денес: 47

На која возраст жените добиваат најдобар оргазам?

Многумина сметаат дека колку повеќе старееме, толку повеќе сексот останува во заден план, а задоволството од него се намалува. Вистината е дека најдобриот секс во животот ни е поврзан со самодовербата.

Во анкетата спроведена од Natural Cycles, истражувачите откриваат дека жените доживуваат најдобар оргазам на 36-годишна возраст.

Од податоците станува јасно дека оргазмот, чувството на привлекување, како и сексот, кој носи најголемо задоволство, се подобруваат со возраста, особено кај жените на 36 години и постари.

Жените во оваа возрасна група објавена за поголема доверба и во однос на начинот на кој гледаат своето тело. Околу шест на секои десет признаваат дека имале најдобри и најмногу оргазми. За споредба – дамите кои се на 23 години и помлади, не објавиле за такво задоволство од сексуалниот живот.

Приближно девет од десет жени постари објавиле дека уживаат во сексот во последните четири недели, во споредба со седум од десет во возрасната група од 23 до 36 години.

Излегува дека жените над 36 имаат секс поретко, но задоволството од него е многу поголемо.
Општо земено, жените даваат нееднозначни реакции, што се однесува до фреквенцијата на сексот. Под една третина од испитаниците изјавиле дека имале секс двапати неделно, над една петтина од нив велат дека ова се случува три пати неделно, а под една петтина имаат интимен контакт само еднаш неделно.

Покрај тоа, една на секои три жени смета дека сексот треба да трае подолго време, а една на секои десет – дека треба да биде за кратко, пишува Medical Daily.

Извор:локално

#Коментари