среда, 20 септември 2017  |  Вести денес: 74

Заборавете ги диетите – вашата линија зависи од појадокот

Најновите истражувања на нутриционистите покажуваат дека ритамот на современиот живот наложува појадокот да биде единствениот оброк што го јадеме дома и затоа треба да обезбеди доволно енергија за почеток на денот. Намалувањето на телесната тежина не зависи толку од врзаноста со самиот термин појадок колку од правилната периодизација на оброци.

Оние што редовно јадат, имаат три главни оброци и две ужини, полесно ја одржуваат својата телесна маса и полесно губат килограми ако се на диета.

Затоа најдобро е да се појадува дома, ужината да се состои од овошје или плочки од компримирани житарки. Три часа по ручекот да се консумира една овошна ужина и количински поскромна вечера, најдоцна два часа пред спиење.

Извор: Република

#Коментари