среда, 18 октомври 2017  |  Вести денес: 0

Ако го објавите ова Фејсбук веднаш ќе го блокира вашиот профил!

Доколку би се случувало денес, преносот во живо на рушењето на кулите близначки во Њујорк на Фејсбук би било сосема во ред. Да би биле емитувани тогаш, не би биле отстранети ниту за време на случувањето ниту после тоа.

Постојат преку 100 интерни прирачници, мапи и таблици кои даваат увид за тоа што Фејсбук смета дека е, а што не е прифатливо во случаите кога има насилство, говор на омраза, тероризам , порнографија, расизам и автодеструктивно однесување.
Забранета е секаква директна закана како „нека некој пука во Трамп“, но дозволени се детални упатства за тоа како да се убие жена. Злоставувања кои содржат вулгаризми и зборови како „умри“ се дозволени, затоа што според Управата на Фејсбук не претставуваат закана.

Во случајот на 11 септемви, Фејсбук го смета за историски настан и затоа не би бил прекинат.

„Неодамна исто така одлучивме да дозволиме видео снимка од Египќанец кој сам се запалил за да протестира против зголемувањето на трошоците од страна на владата“, изјавува Моник Бикерт од Управата за глобална политика на Фејсбук.

извор:факултети.мк

#Коментари