среда, 18 октомври 2017  |  Вести денес: 0

Зошто мажите се „болни“ по анален секс?

Речиси и не постои маж кој не сака анален секс. Можеби некои ќе се обидат да ја убедат партнерката подоцна од други, но речиси сите во еден момент ќе посакаат од „забранетото овошје“.

 

Постои многу мала, скоро никаква шанса да забремените

Практично, многу мала е можноста да останете бремени за време на аналниот секс, вели Кернер. Технички, неговата сперма може да протече во вагината па затоа треба да бидете внимателни.

Секс поради секс

Аналниот секс се сведува на секс исклучиво поради секс, вели Кернер.

Суровоста за време на овој чин ги возбудува мажите. Плус, овде е и факторот на возбудување кога жената му го дозволува тоа на мажот.

Интимно е

На емоционално ниво, мажот може да го сака аналниот секс поради тоа што е многу интимно. За разлика од вагиналниот секс, аналниот бара многу припреми, комуникација и предигра. Дури постои можност и да се подобри љубовта и довербата кај партнерката бидејќи спремна е да му се предаде целосно.

Го сакаат женскиот задник

Едноставно речено, многу мажи ја сакаат женската задница и сакаат да и бидат близу.

Но, дали навистина треба да пробате анален секс иако не ви се допаѓа таа идеја? Се разбира дека не. Немојте никогаш да одите против своја волја, правете го она што вие самите го сакате.

Порно филмовите

Многу луѓе го ставаат на исто ниво она што го гледаат во порно сцените со она што го сакаат во нивниот сексуален живот, вели Мајклс.

Аналниот секс е застапен во сите порно филмови, па според тоа многу мажи се запознале со тоа иако пред тоа немале некое размислување за тоа дали сакаат да пробаат.

Мислат дека сите го практикуваат

Поради тоа што аналниот секс постојано го има во порно филмовите, многу припадници на посилниот пол сметаат дека пропуштаат нешто важно, доколку не го практикуваат, смета секс експертот Ијан Кернер.

Го возбудува кога има контрола

Мајклс вели дека аналниот секс се заснова на една работа: моќ. Мажите многу се возбудуваат кога поседуваат голема контрола, особено оние мажи кои не се доминантни во секојдневниот живот.

Тоа е новитет

Според сексуалниот експерт Емили Морџ, мажите сакаат разноликост, затоа нешто ново и различно им е особено привлечно.

Многу мажи го доживуваат аналниот секс како поклон од партнерката – ретко и посебно, изјави Емили.

извор:засе.мк

#Коментари