четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 18

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги слуша барањата на граѓаните

Владата на СДС и нивните коалициски партнери ја покажуваат сета своја неспособност и незаинтересираност за проблемите на граѓаните во Струга. Девет дена гори депонија која го загадува воздухот, го загрозува здравјето на граѓаните и животната средина и ја претвора Струга од бисер на Охридското езеро во депонија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Во продолжение следува интегрален текст од соопштението.

СДС и нивните коалициски партнери со сопствената неспособност ја загрозуваат туристичката сезона на Охридското езеро, со што директно ја загрозуваат и егзистенцијата на стотици семејства чиј извор на приходи се средствата кои доаѓаат од туризмот.

Владата на СДС знае да укинува, блокира и брка од работа, но е сосема глува и не ги слуша барањата на стружани за итно затворање и дислокација на местото за одлагање на отпадот.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ во четвртокот побараа по итна постапка да се одржи седница на која што ќе се разгледува алармантната состојба во Струга со загадувањето од запалената депонијата која што со денови ги труе стружани.

Талат Џафери се обиде да ја замолчи расправата и да не дозволи процедурални забелешки на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ. СДС не смее да ги игнорира реалните проблеми. СДС ја води владата и мора да почне да работи.

Граѓаните од СДС очекуваат 16.000 денари минимална плата и 30.000 денари просечна плата, а лекарите плата од 100.000 денари, како што СДС им вети во изборниот период. Граѓаните ги очекуваат и 30.000 денари на крајот на годината како поврат на ДДВ и новите 500 километри автопат.

извор:курир

#Коментари