среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 0

Оваа поза секоја жена ќе ја доведе до ОРГАЗАМ, а никогаш не сте слушнале за неа

Помалку од 15 одсто од жените доживуваат оргазам за време на секс, а само две третини од нив не го почувствувале ова задоволство кога воделе љубов со партнерот.

Овие статистички податоци се последица на фактот дека за време на сексот не се достигнува клиторална симулација.

„Мачка“ поза доаѓа од кратенката CAT (Coital Alignment Technique), што во превод би значело техника на сексуално усогласување, најдобра е ако во потполност сакате да ја задоволите поубавата половина. Ова е модификувана верзија на старата мисионерка поза.

Сексот започнува во мисионерка поза, за полесно да се дојде до пенетрација, но момчето после тоа не останува потпрен на рацете. Полека се спушта кон телото на девојката и тежината ја префрла на подлактите и колената. Целта е да бидете што повеќе припиени со телата едно до друго, така што коренот на пенисот константно го надразнува клиторисот.

Жените ако сакаат да доживеат оргазам ќе мора да го уклучат и клиторисот, бидејќи вагиналната пенетрација не е доволна. Затоа се добри позите во кои се стимулира тој дел од вагината, рекол експертот за секс Аликс Фокс.

#Коментари