четврток, 21 септември 2017  |  Вести денес: 66

Колку количински жените сакаат секс?

Апликацијата за плодност Kindara направила интересно истражување со 500 жени, на возраст од 18 до 65 години.

Истражувањето се однесувало на нивните сексуални навики и желби, врз основа на кои се добиени следниве резултати:

53,2 % од жените сакаат повеќе секс отколку во моментов што имаат,

60,8 % од жените сакаат секс три до пет пати неделно,

13 % од жените сакаат секс повеќе од 6 пати неделно,

38,6 % од жените имаат оргазам најмалку еднаш во целиот однос,

10,2 % од жените имаат повеќе врвови во целиот однос,

89,2 % од жените се согласуваат дека сексот е важен дел од секоја врска.

Истражувањето исто така покажа дека дури 46,8 % од нив биле задоволни со сексуалниот живот, а 38,6 % рекле дека имале оргазам секој пат кога станувале секс.

Извор: Интересно.мк

#Коментари