понеделник, 25 септември 2017  |  Вести денес: 0

ВМРО-ДПМНЕ објави уште четворица кандидати за градоначалници, Трајановски и официјално за Скопје

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција објави уште четворица кандидати за градоначалници на престојните локални избори.

Генералниот секретар на партијата, Христијан Мицкоски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ ја нуди својата кадровска и програмска понуда пред граѓаните.

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на извршниот комитет му ги предложи следниве кандидати за градоначалници:

-За Град Скопје, актуелниот и досега најуспешниот градоначалник Коце Трајановски. Неговите успеси и работа се видливи насекаде низ градот Скопје. Благодарение на посветената работа на Трајановски се изградија и проширија редица булевари и улици, се подигнаа нови зелени појаси, паркови и велосипедски патеки. Изградена е водоводна мрежа од отприлика 82 километри. Се изградија нови плоштади, се изградија и реконструираа детски градинки и училишта. Овие и уште огромен број на проекти кој Трајановски ги направи во главниот град, придонесоа Скопје да прерасне вовистинска метропола која сега е поставена на мапата на туристички дестинации и која годишно е посетена од десетици илјади странски туристи.

-За општина Росоман, актуелниот градоначалник Стојанче Лазов. Тој со голем дел реализирани проекти ја оправда довербата.

-За општина Гази Баба, градоначалникот Тони Трајковски кој зад себе има многу дела. Изградени се преку 82 патишта со должина од околу 98 километри. Изградени се 11 километри водоводна мрежа, изградени и реконструирани се градинки, спортски сали и низа други проекти.

-За општина Дебар е предложен доктор Драган Клопчевски, угледен и почитуван граѓанин од сите жители на општина Дебар.

 

извор:курир
#Коментари