четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 56

РУМ СЕРВИС

Шетам некња поручекта у сред јуни, по сите могучи туристички агенции у градов за у минут до 12 да најдам некој пристоен аранжман, па и ја као чоек некој ден да разладам газе у солена вода на некое од „нашиве мориња“ у комшилук. И таман решив да се откажам од помислата друг да ми организира одмор и на летовање да тргнам на своја рука – као и све до сеа шо сум праел у животот,  загледуем една табла на која пишуе: „Рум сервис турс“!

np_298e

Упаѓам у тоа агенцијата – глеам нема никој  и док си мислам у себе: Ај уше тука да видиме што нуди куќа?, зиам еден од проспектите растурени по тоа масичето, седнуем фотеља и почнуем да ги листам. И доека така заглибен у тоа сликичките сум се занел у маркетинг материјалот као домаќица у кувар со рецепти,  слушам како од преко пута некој ме прашуе: Најде ли нешто  лепотане? Дигам глаа и доека онака кроз зуби спонтано ми излетуе питање:А, даате ли на рати?, ја идентификуем Оле- „Отокот“!

Screenshot_31

На вака згодни шизици као тебе, дааме со задовољство! – ми вика и почнуе да трља руки од радост ем шо ме глеа, ем шо ќе и напраам промет! И док ја онака полузбунет не знам шо да и одговорам на така отворена бланко понуда, контам  дека не сум ја видел, уште од коа на времето искачав со Лиле – „Лигавата“, а она као нејзина најбоља другарка нон – стоп се шлепаше со нас. Коа раскинав со „Лигавата“, она два пути поише плачеше од неа и дупло поише тугуеше по нашата пропала веза. До душа, шо због другарство, шо због тоа шо више не и бев на дофат руке… а опет, с друге стране се радуеше као мало дете на играчка од Џамбо, шо више не ќе мора да ме дели со никого. Поготово не со „најбољата“ другарка!

Screenshot_30

Него седнуе она преко пута  мене у тоа другата фотеља од каршија, ме нуди со виски, кафе, кисела вода, и доека така ја лоцирам поглед на тоа нејзините снежно бели чипкасти гаќички шо и ѕиркаат меѓу прекрстените ноги, почнуеме да евоцираме спомени од младоста. И након кафето, сакал – неќел, дојдовме и до… „мафето“!

Screenshot_26

Наиме, таман изабрав топ аранжман од тоа нејзината туристичка понуда, коа „Отокот“ ми кажуе дека и цркнал тонерот у штампачот, па не може да ми исштампа ваучер у агенција, али пошто и онака се  на затварање,  да поминеме докај неа дома, за да ми отштампа еден. А, знаеш како е: коа прв пут стапнуеш некому у куќа – не се иде со празни руки, па неминовно беше со нешто да ги напунам! И руките, а Бога  ми и домаќинката. Па не џабе се вика: “Ко набије, тај добије”!

49588ed63f0f8

Брат, да знаеш шо понуда имаше у неа! Тура звана „пут у долини задовољства“, онда млак туш уз тура гузи у џакузи, па тура пиење, па опет нова тура фискултура, па тура у  натура…  И така, тура по тура за комплетна авантура. И све тоа у круг неколку пати, уз пиштол гола послуга у кревет!  Рум сервис уз фигуре венерис!

Screenshot_28

И откоа така исцицан као тетрапак сокче,  со глаата – тупан, приквечер некако едвај се прибрав дома, старата почна да ме прашуе кај сум, кај сум се забаил шо ме нема цел ден, јер  дотичната сто пути ме тражела по телефон. Дигам ја слушалка и уз дужно извињење почињем да и  вржуем “лептир машња – модел Папилон“, дека наводно сме се запиле со Ламбе -“Лептирот“ кај него у агенција, па цел ден таму сме го утепале заедно! Али затоа да не се секира, јер  све је у реду. Чоекот све ни средил и викендов шибаме на море,  у супер хотелче – делукс категорија со 5 ѕвезди, за ефтини пари, на 12 рати, без камата! Откоа го слушна тоа, одма се смири и пред да прекинеме телекомуникација, ме прашуе:

Room servis

Ваљда у хотелот има  и рум сервис, па и ја еднаш  насабајле да се разбудам као госпоѓа, уз кафеџус  и доручек у кревет?

wildfox-pajamas-02

Абе, ваљда  имаАли и да нема,не се секирај  ја ќе те обслужуем у кревет, јер сеа иам набиено искуство – и викам и уз дужен поздрав и спуштам слушалица, оставајќи ја замислена целата у прашалници, без да и образлагам кај тоа сум бил “да набијам”… Пракса!

rosevintage-8

 

 

 

#Коментари