сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 0

Таг: дедо мраз

    Кој е всушност Дедо Мраз?

    Како настанал ликот на старецот со бела брада и црвен плашт кој пред Нова година еднакво ги радува децата во сите... Повеќе

    Кој е Дедо Мраз?

    Дедо Мраз претставува личност во северноамериканската култура, од легендарен, митолошки и фолклорен карактер,... Повеќе