Љубов и Секс

Зошто мажите ги сакаат „плавушите“?

Зошто мажите ги сакаат „плавушите“?

Сексолозите утврдиле дека привлечните жени ги освојуваат машките срца најлесно ако имаат лош темперамент. Нивното објаснување е дека жените кои се сметаат за доволно симпатични се поагресивни во секојдневните ситуации и спорови од оние кои сами себеси се сметаат за недоволно привлечни.

По правило жените од првата група постигнуваат поголеми успеси кај мажите, поради стратегијата да владеат и да подчинуваат. Атрактивните жени кои работат единствено во свој интерес речиси секогаш ја постигнуваат посакуваната цел.

Судејќи според резултатите од експериментот, следуваат фактите дека агресивноста најмногу зависи од бојата на косата. Нај агресивни биле „плавушите“. Сега барем ни е јасно зошто…

извор:боза.мк