Радио Милева
Љубов, тага, живот...

На комеморацијата на Небојша Глоговац се случи нешто што е непоимливо за Балканот: Бившата и сегашната сопруга на актерот, прегрнати се тешеа скршени од болка! (ФОТО)

На комеморацијата на Небојша Глоговац се случи нешто што е непоимливо за Балканот: Бившата и сегашната сопруга на актерот, прегрнати се тешеа скршени од болка! (ФОТО)

На вчерашната комеморација  на актерот Небојша Глоговац во Југословенско драмско позориште, се собраа голем број негови колеги и јавни личности да му оддадат последна почит. Меѓу сите нив разбирливо и семејството. 

Поранешната сопруга Мина Глоговац и неговата актуелна сопруга Милица Шчепановиќ, не само што се најдоа една до друга туку на комеморацијата и погребот на прерано починатиот актер се случи нешто што тешко може да се поверува, особено на овие балкански простори… Нешто што се разликуваа од другите вакви испраќања. Имено двете сопруги на покојниот актер Мина и Милица, заедно дојдоа на комеморацијата, за цело време  беа заедно и прегрнати се тешеа една со друга.

И покрај тоа што нивната тага беше неописива, а болката немерлива, глетаката беше непоимлива за нашиот балкански менталитет и сфаќања… Глетка која допира. Заедничка љубов, заедничка тага, за различен живот… на два жени со ист човек!