Радио Милева

Неочекувано: Беквалац избра старо српско име за ќерката!

Неочекувано: Беквалац избра старо српско име за ќерката!

Поп пејачката Наташа Беквалац моментално е во шестиот месец од бременоста. Овие денови мирно ги помина во нејзиниот дом, а таа пауза ја користи да го посвети своето време на празникот и подготовките за пристигнувањето на нејзината ќерка.

Пејачката долго време размислуваше  какво име ќе ѝ даде на нејзината ќерка, а изборот падна на старо српско и необично име.

Поради голема љубов кон нејзината баба Драгица, Наташа ќе ја повика ќерката по неа. Сите беа воодушевени кога Наташа спомена дека размислува да им даде ќерка на името на Драгица, но одлуката  останува на Лука и на неа.

Некои коментираа дека името е премногу архаично и дека бебето можеби ќе треба да има посовремено име.

Инаку, Наташа веќе ја има ќерка Хана од бракот со Данил Икодиновиќ, а новото девојче со нетрпение го очекува целото семејство.

Наташа и Лука едвај го чекаат на почетокот на пролетта кога нивното дете треба да дојде на овој свет.