сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 35

(ВИДЕО) Забарот во ШОК: 15 години не ги измила забите, од устата ѝ извадиле….

Одењето кај стоматолог за многумина претставува стрес, па затоа ја оставаат устата без потребната стоматолошка превенција. Згора на тоа ако хигиената не е на задоволително ниво, хоророт станува уште поголем.

Но, за правилната орална хигиена и посетата на забар децата се учат од мали нозе, за да ја задржат навиката, здравјето и да знаат дека забите и насмевката се најубавиот аксесоар кај човекот.

Кога стравот е поголем од се- некои луѓе трпат болки само да не седнат на забарскиот стол. Еден таков пример е Никол, која цели 15 години не ги измила забите, а се плашела и да отиде на стоматолог.

Што виделе во нејзината уста гледате во продолжение- подгответе се за ШОК.

#Коментари