сабота, 29 април 2017  |  Вести денес: 11

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата вчера ги посетија родителите на децата со посебни потреби и договорија средба во Собрание

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата вчера ги посетија родителите на децата со посебни потреби и договрија средба во Собрание.

 

roditelii

Во текот на вчерашниот ден веднаш по поставувањето на камповите пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и Коалцијата „За подобра Македонија“ ги посетија и остварија средба со родителите и претставниците од граѓанските здруженија за правата на лицата со посебни потреби.

Во текот на посетата од страна на пратениците беа примени барањата од родителите на децата со посбни потреби и се договори состанок во Собранието на Република Македонија со цел разгледување на барањата кои ги имаат и решавање на нивните проблеми.Пратениците на  ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ истакнаа дека ќе се заложат на состанокот да бидат пристуни преставници од надлежните институции со цел побрзо решавање на
проблемот со кои се соочуваат граѓаните.

извор:курир

#Коментари