вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 43

ФОТОГАЛЕРИЈА: Народот бара избори веднаш

На денешниот масовен протестен марш во Скопје во организација на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ беше објавен Македонскиот народен документ „Избори се за Македонија“.

DSC_21401

Граѓаните преку овој документ побараа свикување на итна собраниска седница со единствена точка на дневен ред – прогласување и распишување на предвремени парламентарни избори.

– Бараме предвремени парламентарни избори во Република Македонија. Избори на кои народот ќе ја отфрли во целост Тиранската платформа, направена во друга држава под патронат на премиер на друга држава!!! Од денес натаму ИЗБОРИ се основното барање на Граѓанската иницијатива „За Заедничка Македонија“, на сите Македонци, Абанци, Турци, Срби, Роми, Власи, Бошњаци кои нè поддржуваат. Ова барање е логичен и рационален продолжеток на сите наши досегашни цели. И затоа велиме „НЕ ЗА ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА!“, „ДА ЗА ИЗБОРИ ЗА ФИНАЛНА ПОБЕДА!“, се вели во Македонскиот народен документ „Избори се за Македонија“.

DSC_20351DSC_20421DSC_20451DSC_20471DSC_20501DSC_20561DSC_20611DSC_20651DSC_20731  DSC_20861DSC_20881DSC_21031DSC_21071  DSC_21451DSC_21481DSC_21601DSC_21611  DSC_22201DSC_22261DSC_22341

извор:курир
#Коментари