понеделник, 25 септември 2017  |  Вести денес: 67

Танцувај со мене, таква сум и готово… (ВИДЕО)

Српска кафана… под шатор! Минибусот е шанкот,  хармоникашот и „певаљката цепаат народњаци“, додека клиентела од уморни фаци и по некој кибицер „цепаат“ строго пиво и шприцер… Не се служи  Фанта, Кока – Кола, сите буљат у  танчерката полугола, задолжена да подигне температура после секоја нарачана тура. Врти со газето лево десно, сукњичето повеќе од тесно, игра, меша, се крши на шипка, распиштолена, полугола типка. Музиката ионака иникој не ја слуша, сите буљат у разиграната плавуша!

Бакшиш и банкноти се делат у кеш, за влажно грло, влажни погледи и влажен „долен веш“! Нога на столче и разголен бут, рака на пупаче и мешање у скут, а потоа кај и да е… Што следува…? Па, се знае!

Танцувај со мене, таква сум и готово, во постела до зори, само плати во готово!

 

#Коментари